Een greep uit onze werkzaamheden!

Door de vele kennis en ervaring uiteraard ook inzetbaar in andere werkgebieden.

Aansluiten besturingskasten

Besturingskast

o.a. in 2017 heb ik geholpen bij het plaatsen van een nieuwe productielijn. Hierbij was ik op een gegeven moment verantwoordelijk voor het aansluiten van alle bekabeling op de nieuwe besturingskasten. Het betrof hier 4 apparte besturingskasten met een gecombineerde lengte van meer dan 10 meter, vanzelfsprekend hebben we het over een heleboel kabels. De samenstelling van de kabels varieerde van cat netwerk/profibus bekabeling tot sensor en voeding kabels. Bij het aansluiten van de signaal bekabeling moet goed gelet worden op de aarding van de bekabeling, en bij de voedingskabels voor o.a. de motoren moet goed gelet worden op de draairichting. De meeste kabels waren voorzien van soepele aders en moesten dus allemaal voorzien worden van adereindhulzen!


Geschreven door: Monique Nijboer
Soort project: Aansluiten besturingskast automatisering productielijn
Categorie: Industriele automatisering
Datum: September 2017

Aansluiten veldcomponenten

Veldcomponenten

o.a. in 2017 heb ik geholpen bij het plaatsen van een nieuwe productielijn. Hierbij zijn we begonnen met het leggen van de bekabeling (plaatsen van kabelgoot/kabelgeleiding was uitbesteed) vanaf de besturingskasten naar de veldcomponenten. Toen de meeste kabels gelegd waren hebben wij de taken verdeeld en ben ik begonnen met het aansluiten van veldcomponenten. o.a. elektromotoren, temperatuur sensoren, flow sensoren en positieschakelaars. Uiteraard alles volgens vooraf samengestelde tekeningen en productlijsten, gezien de kabels al vooraf bepaald waren en afgesteld op het gebruik is het aansluiten meestal simpel. Wel bij alle aders weer adereindhulzen geplaatst en gezorgd dat ze aan de juiste klemmen verbonden werden.


Geschreven door: Monique Nijboer
Soort project: Aansluiten motoren en sensoren automatisering productielijn
Categorie: Industriele automatisering
Datum: Augustus 2017

Inbraak preventie

Mistgenerator

In de loop der jaren heb ik heel veel inbraak installaties geplaatst, de leukste zijn toch altijd waar je “speciale” apparatuur gebruikt. In dit geval een mistgenerator voor het verhinderen van de inbreker. Zodra er een alarm is zal de generator de hele ruimte vol met mist spuiten, ter verdere desoriëntatie is deze installatie ook voorzien van een stroboscoop lamp. Uiteraard moet de werking even getest worden bij oplevering (sarcasme, dit kan ook prima zonder fysieke uitstoot).


Geschreven door: Monique Nijboer
Soort project: Plaatsen (en testen) mistgenerator met stoboscoop
Categorie: Inbraak preventie
Datum: Juli 2018

Totale elektrische installatie

Groepenkast

Ook voor het aanleggen van elektrotechnische installatie draaien wij de hand niet om, in dit geval een totale installatie van een nieuwe groepenkast inclusief zonnestroom installatie en een alarminstallatie. Hierbij zijn de groepenkast en de zonnestroom installatie voorzien van de juiste veiligheden inclusief een bliksembeveiliging (overspanningsbeveiliging) voor extra bescherming van de apparatuur. De alarminstallatie is voorzien van een draadloze verbinding voor doormelding en verzorgt ook de datacommunicatie met de zonnestroom installatie voor remote monitoring. De alarminstallatie is ook ingericht als schakelkast voor de sturing van verlichting, zo is alle verlichting uit als het alarm ingeschakeld is (niemand aanwezig).


Geschreven door: Monique Nijboer
Soort project: Nieuwe groepenkast incl beveiliging en zonnepanelen
Categorie: Elektrische installatie (zonnestroom)
Datum: Maart 2020

Zonnestroom installatie

Boerderij

Het plaatsen van zonnepanelen, of eigenlijk het aanleggen van een zonnestroom installatie. niet iets wat voor iedereen weggelegd is, er komt meer bij kijken als alleen die paneeltjes op het dak gooien. Bij deze installatie bleek een bestaande onderverdeelkast niet geschikt en de voedingskabel onder de grond was ook beschadigd en te dun. uiteindelijk dus een compleet nieuwe elektrische installatie aangelegd om de beide omvormers goed te kunnen laten werken. Ook aan de veiligheid is hier gedacht gezien het een boerenerf betreft met dieren wordt alles goed voordietijd doordacht en uitgevoerd.


Geschreven door: Monique Nijboer
Soort project: Plaatsen zonnepanelen
Categorie: Elektrische installatie (zonnestroom)
Datum: januari 2021

Controle inbraak systeem

Alarminstallatie

Er zijn vele soorten inbraak installaties dit betreffende voorbeeld is een combinatie van inbraak en toegangscontrole. niet alleen de functionaliteit verschilt maar ook zeker de schaal van een kleine buurtwinkel tot een groot distributiecentrum alles is mogenlijk. En om de goede werking te kunnen blijven garanderen is regelmatig onderhoud een vereiste (vaak vanuit de verzekeraar of certificerings instelling), sommige componenten kunnen zonder waarschuwing kapot zijn andere moeten gewoon preventief vervangen worden.


Geschreven door: Monique Nijboer
Soort project: Onderhoud beveiligingsinstallatie
Categorie: Inbraak preventie
Datum: medio 2021

Industriele automatisering

Industriële robot

Industriele automatisering is een breed begrip, enkele componenten die hiermee bedoeld worden zijn standaard computers voor bediening/programmering maar ook PLC's voor het aansturen van processen en natuurlijk de industriele robot. voor al deze onderdelen doen wij service, aanpassingen en onderhoud waar nodig,


Geschreven door: Monique Nijboer
Soort project: Industriële modificatie
Categorie: Industriele automatisering
Datum: Juli 2023

Nieuwe gereedschapwagen

Gereedschapswagen

Goed gereedschap is het halve werk zegt men, maarja dat gereedschap moet ook een huis hebben. Voor de langere/grotere klussen dus een goede Sortimo gereedschapswagen gekocht, inclusief een werkblad en wat andere appendages. Alle gereedschap mooi gesorteerd opgeborgen, enkele sorteerbakken voor schroeven/bouten/moeren en kleine gereedschap accessoires. Een ideaal modulair systeem welke prima bij mijn werkplaatsinrichting en bedrijfswagen past. Zo kan ik makkelijk gereedschap meenemen afgestemd op de te verwachten werkzaamheden!


Geschreven door: Monique Nijboer
Soort project: Nieuwe gereedschapswagen
Categorie: Hulpmiddelen
Datum: Juli 2023

About us

Nijboer Technical service is an independently working technician, or on assignment together with other self-employed persons, or on assignment to support your staff.
(any open applications can be sent to: sollicitatie@tdnijboer.eu)

 

Our specialty is electricity in the broadest sense of the word. Our clients are large national companies, but also international parties.

 

Monique Nijboer has been the owner and founder of Nijboer Technical Service (and several other trade names) since 2010.

Contact

Company address:
Slachthuiskade 6a-5
7602 CV Almelo
Netherlands

Chamber of Commerce: 08226543

VAT number: NL001440419B61